WENSWEEK 1

Deze week was gevuld met veel 'ooooooohs' en 'aaaaaaahs'... 

De foto's spreken voor zich! 

Hou u vast... Het zijn er erg veel!

MAANDAG

We trokken met de trein naar het mooie Brugge. Eerst even kijken welke trein het wordt... Welk uur we precies vertrekken... Waar we met de trein allemaal stoppen onderweg en welk uur we dan precies aankomen op onze bestemming:



 

Daar werden we rondgeleid door een superlieve en gepassioneerde dame die ons alle hoekjes van de schouwburg heeft getoond met uiteraard telkens de passende informatie. Onze Madeliefjes waren erg stil en onder de indruk...

De brug waar de doeken werden neergelaten, de enorme materiaallift, de engelenbak, de orkestruimte onder het podium, de foyer... echt alles hebben we mogen bewonderen! 

We namen ook een kijkje in de kamer waar ze de oude toneelspulletjes van vroeger bewaren. Hier mochten we allemaal samen een verhaal maken met de passende geluiden erbij.
























































































Na deze prachtige rondleiding zijn we verder gestapt naar het Historium. Net om het hoekje. Daar werden we wederom supervriendelijk ontvangen en hebben we eerst onze boterhammen opgegeten.







Met een goedgevuld buikje konden we weer verder naar de volgende activiteit. We kregen een VR-bril op ons hoofd en stapten zo in een soort teletijdsmachine. Nu bevonden we ons in het Brugge van lang geleden... We zaten op een schip en konden alles zien zoals het vroeger was. Dat was zo echt!












Toen we bekomen waren van deze tijdreis zijn we naar onze laatste activiteit doorgeschoven. Hier konden we doorheen een prachtig liefdesverhaal wandelen. We stapten als het ware telkens een nieuw decor binnen. De schermen bevonden zich steeds op een andere en originele plek. Er waren poppen en voorwerpen die bewogen om alles nog echter te maken, er werd met licht en klank gespeeld. Er waren ook verschillende geuren om het allemaal superecht te maken. En opnieuw... geen Madeliefje te horen... 😊

































Achteraf konden de leerlingen nog even genieten van het uitzicht op de mooie wintermarkt en waren er ook heel wat doe- en leesactiviteiten over Brugge en het liefdesverhaal dat ze net hadden ontdekt.




































Vol prachtige theaterindrukken, nieuwe weetjes, nieuwe woorden, nieuwe ervaringen, nieuwe informatie, nieuwe interesses... trokken we terug naar het station. Maar uiteraard niet zonder nog even de sfeer op te snuiven op de wintergloedmarkt en de locatie van de warmste week!







DINSDAG

Vandaag moesten we echt dringend onze nieuwjaarsbrieven afmaken! 😁

Prikken, schilderen, versieren, gouden of zilveren details toevoegen, brieven opkleven, fotootjes schikken... Werk aan de winkel! 

Met wat gezellige sfeermuziek op de achtergrond is het ons gelukt om alles mooi op tijd (en met hulp van elkaar) af te krijgen. Teamwork! 😊





























We zijn ook volop met onze wensen in de weer. 

Jules zou graag anonieme cadeautjes (maximum 5 euro) uitwisselen met de start van het nieuwe jaar. Dus we moesten naamkaartjes trekken!


























DONDERDAG


EINDELIJK! De verrassing van de week! De wens van ClΓ©mence!

We zoeven, glijden, joelen het de wintervakantie in! 




































































Een beetje moe en hongerig van al dat glijden en gillen doken we terug de auto's in en reden we terug naar school. Met een leuke kinderfilm voor de neus (want amai, wat waaide het opeens buiten!!) hebben we onze boterhammetjes samen opgeten in de klas.

EN!    LAST BUT NOT LEAST!!!

Nu we echt al onze theatervragen hebben opgelost kregen we in de namiddag nog een bezoek van een echte professional. Bart Van Loo kwam ons vertellen hoe het echt is om 'op de planken' te staan. Hoe gaat alles in zijn werk? Wie heeft welke taak? Hoe voelt het? Hoe is het publiek? Hoe ga je om met stress? Wat als het fout loopt? Hoe vaak moet je oefenen?

Echt alle details kwamen aan bod. En vooral: geen taboes hier bij ons in de klas! 😁


Dat was PUUR genieten... 

Wat een mooie afsluiter van ons kalenderjaar 2023. 

DANK U!!!



















🎁🎁 PRETTIGE VAKANTIE!!! 🎁🎁

Er volgt nog een brief met de wensen van alle Madeliefjes.
Maar nu eerst eventjes op adem komen! 

Reacties

Populaire posts van deze blog

Japan week II (18-22 september)

Eerste schooldag!

Project 'Lichaam & Gezondheid'