Project oorlog

MAANDAG

Tijdens onze kring toonde Eliyah al heel wat spulletjes die aansluiten bij ons nieuwe thema:



Ook Amalia had een fijne foto om te tonen aan de klas.



Na de taal- en rekenlessen was het tijd voor de wekelijkse uurtjes turnen:

















We zijn gestart met het maken van ons moederdagje! Hiervan nog geen foto's uiteraard anders is er geen verrassing meer!

DINSDAG

Vandaag was een spannende dag. Het vierde had de eerste sessie 'Vlaamse toetsen' en dit hebben ze met volle concentratie uitgevoerd. 

In de namiddag hebben we verder gewerkt aan ons moederdagje. 

Ook Julie is langsgekomen om ons op weg te helpen met het inplannen van onze studeermomenten. De toetsenwijzer van het thema 'Hoe kunnen we Ledegem en België ontdekken?' zit bij iedereen in de projectmap. Gelieve de projectmap steeds ook terug in de boekentas te stoppen zodat ze ook in het stil kwartiertje wat kunnen studeren, herhalen, elkaar opvragen, vragen stellen...









DONDERDAG

Onze camouflagekring:











We gingen op stap met de opa van Wout. Hij toonde ons de bunker van Ledegem. Ondertussen konden we ook onze honderdduizend vragen stellen. We kregen steeds een boeiend en verhalend antwoord. Wat was het stil! 😊

Een mooi stukje erfgoed van onze gemeente:






















In de namiddag hebben we een uurtje zelfstandig in onze werkboeken gewerkt en onze moederdagjes wat extra kleur gegeven... 🌈




VRIJDAG

Kleuterlezen... Ook soldaten hebben een zachte kant... 😊






In de namiddag mochten de Madeliefjes naar hartelust aan de slag gaan met de verzamelde dozen. Het ontwerpen van een eigen tank kon van start gaan! Nogmaals hartelijk dank aan iedereen om deze naar school te brengen!












We keken samen ook naar de site die Jozefien met haar papa had ontdekt. Hier zagen we alle soorten tanks uit verschillende tijden, uit verschillende landen, met verschillende kleuren, verschillende bouw... We vergeleken ook de kracht van een tank met de kracht van de standaard auto, een sportwagen, een formule 1-wagen en een locomotief. 



Clémence had een filmpje klaar met enkele tips om maandag onze conditietraining goed te kunnen uitvoeren. We zoomden even in op de 'sit-ups'. De anderen kregen er meteen ook zin in!




Wout toonde apetrots het zelfgeschreven oorlogsboek van opa. We hebben hier heel goed zorg voor gedragen en met grote ogen naar de authentieke foto's gekeken. Wout heeft de achterflap mooi voorgelezen. Hij toonde ook een stuk van een bom.






Kamiel toonde een informatief boek met vele soorten tanks en gaf hierbij ook een woordje uitleg. Jules mocht hem hierbij assisteren.




De jongens en de meisjes dansten ook nog een soldatenliedje van K3! 



Tot slot hebben we samen het eerste stuk van het verhaal van Anne Frank gelezen. 



🪖 Geniet van het weekend!  🪖


💥 Maandag turnen

💥 Dinsdag toets project over Ledegem en België

💥 Dinsdag uitstap naar Langemark. Voor de chauffeurs: graag om 13u15 op school a.u.b.








Reacties

Populaire posts van deze blog

Japan week II (18-22 september)

Eerste schooldag!

Project 'Lichaam & Gezondheid'