Remediëringsweek

 MAANDAG

We zijn naar goede gewoonte begonnen met onze vertelkring. Deze nam Feike voor haar rekening.

Ondertussen genoten we van onze laatste sessie Franse les met mama Coraline. We maakten onze eigen Franse zinnen met de woorden die we dit jaar geleerd hebben en mochten die voorlezen aan de groep. Natuurlijk hebben we ook het laatste liedje over Parijs nog eens uit volle borst gezongen.

















Julie kwam voor de laatste keer langs...






Feike: We hielden een loopwedstrijd en testten op deze manier onze conditie. Klaar voor de start? GO!!!

Daarna verdiepten we ons in de acrobatische gymnastiek. Ze gingen per duo aan de slag met enkele oefeningen.






























DINSDAG

De muzische ochtendkring:





Warre had twee diertjes mee naar school: een pad en een kikker. Zo konden we deze eens in detail bekijken en de verschillen opmerken.





Vandaag stond het fietsparcours op de planning. We moesten ons plan wel een beetje schikken naar het natte weer... We hebben in de voormiddag gefietst en dus niet in de namiddag.





























In de namiddag kwam Boudewijn de laatste elektrische werkjes maken met onze Madeliefjes. 






We leerden ook nog over de fietsen doorheen de tijd en hoe een elektrische fiets in elkaar zit. 
Wat zijn de gevaren van een elektrische fiets (Deze gaat vaak te snel en zo schatten de automobilisten dit verkeerd in waardoor er vaker ongevallen zijn) en wat zijn dan weer de voordelen? (We kunnen de auto sneller laten staan! Dus: minder uitlaatgassen!)

 WOENSDAG

Vandaag hebben we herhaald hoe we hoeken meten en tekenen. Aan de slag met die geodriehoek! 

We hebben ook het kindcontactblaadje ingevuld voor het komende rapport. Er volgt nog een gesprekje met elk Madeliefje hierover.


 DONDERDAG

We maakten met de hele klas een verhaal... 





Lees maar:

Er was eens, op een dag een héél zalig zonnetje... De ridder had het snikheet! De ridder had het zo warm dat hij bezweek. Hij werd precies gebakken als een kippenboutje! Toen kwam er een engel. Hij gebruikte een spreuk waardoor de ridder weer tot leven kwam. 

Er kwam een prinses en die haalde een paard om samen terug naar het paleis te gaan. Het kasteel was erg donker dus de ridder nam een fakkel. Ze kwamen in een kamer en daar lag een appel. Ze hebben deze geroosterd en aten hem op. 

Toen stak er een storm op! De storm was zo hevig dat de prinses erg bang werd. De ridder deed zijn kroon op en ze gingen naar buiten. Door de storm raakten ze elkaar kwijt in de bergen en de prinses verdwaalde... 

In de bergen vond de prinses een boek dat haar vertelde hoe ze terug bij haar ridder kon komen. De engel verscheen opnieuw en nam het boek mee. De engel wilde alvast de ridder waarschuwen dat de prinses op zoek was naar hem (de ridder), maar hij werd meegenomen door de wind.

De storm ging liggen en de zon kwam terug. De prinses vond de ridder niet en voelde zich eenzaam. Ze ging bij een vijvertje zitten, nam haar ukulele en speelde een liedje. Opeens sprong een vis uit het water en die zei: 'Hallo! Hallo! Hallo! Help mij! De kikker wil mij opeten!! Heeeeeelp!' 

Een boot kwam voorbij en wie zat op die boot? De ridder! Toevallig had hij ook een kommetje bij. Samen redden ze de vis en lieten die in de kom plonzen. Ze deden nog een romantisch boottochtje. De koning wachtte hen op in zijn grote paleis.

Toen kwam er nog een Madeliefje met een lange snuit 

en het verhaaltje was uit! 

Vandaag deden we tijdens de rekenles verschillende ijsbergspelletjes als herhaling.






Als ontspanningstussendoortje kregen de Madeliefjes een groot omslagblad met een zomermandala waar volgende week alle gemaakte toetsen van deze laatste periode tussen komen.

De namiddag startte met een karrewietje. We praatten nog wat verder over de verschillende topics. Meningen kunnen verschillen! 

Waar we tijdens het project over de natuur nog niet toe gekomen waren: 

We bekeken de verschillende soorten bloembollen en zaadjes waar bloemen, groenten... uit kunnen groeien. We kregen van Sanne uit 1 & 2 kleine potjes die ze over had en dus hebben we een bol of zaadje gekozen en geplant. 

Benieuwd wie zijn plantje kan laten groeien... Foto's mogen altijd doorgestuurd worden in de grote vakantie!

















VRIJDAG

Hoekenwerk!!

1) Striphoek
2) Verbeterhoek
3) Ijsbergspelletjes
4) Tangram / blokkenbouwsels
5) Copa
6) Spelletje van Arjen














Onze wekelijkse bezoekje aan de kleuters. De laatste keer dit jaar! 🥲





Boudewijn kwam nog snel even langs! Wat hebben we dit jaar toch originele en interessante werkjes gemaakt bij hem!



Gezien door Feike Desmet om 15:33
Openen

Muzische opvoeding bij Feike: We luisterden naar muziek en beschreven welk gevoel we daarbij hadden. We zagen verschillende genres.

Daarna beschreven we ook even de functie van deze muziek. Het kan erg ontspannen, veel expressie hebben, een signaal geven.... Als voorbeeld van ontspannende muziek gingen we eventjes een rustig plekje opzoeken en genoten van de rustgevende muziek.

We werkten ook nog onze fietsbundel af. 
Even herhalen wat allemaal (verplicht) op onze fiets moet zitten. We herhaalden ook nog eens de soorten verkeersborden.

We eindigden met een filmpje over het gevaar van app'en op je fiets. Wees gewaarschuwd!



PLANNING LAATSTE WEEK


📅 Maandag - Spelletjesdag - Verjaardagsforum - opruimdag

Breng gerust een spelletje mee van thuis!

We nemen onze spullen mee naar huis dus breng een grote sterke zak mee.

📅 Dinsdag - pardoes

Zeker voorzien: Goede en makkelijke stapschoenen, zonnemelk, drinkfles, enkele extra waterflesjes, een pet/hoed, boterhammetjes voor onderweg. Een koekje wordt door de school voorzien.

📅 Woensdag - oudercontacten

📅 Donderdag - uitstapje naar zee (Zie mail)

📅 Vrijdag - halve dag school!

❣️ Let op: volgende week zijn er geen warme maaltijden meer op school.

❣️ Kijken jullie alstublieft nog even als er nog Bloei!-bib-boeken thuis liggen? Gelieve deze snel bij Janne terug te bezorgen. 


🪷 FIJN WEEKEND!!! 🪷





Reacties

Populaire posts van deze blog

Laatste week school😭

Project 'Lichaam & Gezondheid'

Natuurweek III 🍄🐌🪱🌼