Toetsenweek 🥸

 MAANDAG

We zijn begonnen met de vertelkring. Ondertussen leerden de Madeliefjes over de dieren in de Franse les bij Feike.

Feike: l'Alphabet des animeaux. We leerden enkele namen van diersoorten aan de hand van het alfabet. We ontdekten dat heel wat namen gelijken op die in het Nederlands. 



Deze week was het TOETSENWEEK dus de leerlingen waren in de voormiddag meestal geconcentreerd aan de slag met de eindevaluaties.

Uiteraard werd er af en toe voor een bewegingstussendoortje gezorgd! 💃

In de namiddag hebben we geturnd.

Feike: Lotte kreeg de kans om haar spel 'tikkertje toilet' uit te leggen. Wat deed ze dat goed!

We kropen even in de schoenen van een basketbalspeler en hielden een bal dribbelend in beweging. Basketbal heeft heel wat spelregels en is dus zeker niet simpel!











Het laatste uurtje kwam Julie om ons op weg te helpen met het studeren van onze projecttoets. We deelden de toetsenwijzer op in (herhalings-)stukjes en verdeelden deze over de hele week. 



Met Feike zijn de leerlingen nog even muzisch aan de slag gegaan. Ze maakten dieren met origamitechnieken. 





DINSDAG

Vandaag hadden we een nieuwe leerkracht voor project! We leerden over de soorten kolen en waar ze vandaan komen. Hoe ze kunnen verschillen in kleur, vorm, smaak, grootte... Gelukkig hadden we al een mooie voorkennis want we hebben al heel wat geleerd over de bouw en de 'werking' van een plant.

We leerden ook over de soorten landbouw. We denken vaak te snel aan de productie van voedingswaren maar de landbouw staat ook in voor het maken van kledij, brandstoffen... Denk maar aan de katoenplantages en de zijderups.

Ook de kriebeldiertjes die we bij de kolen kunnen terugvinden hebben we van dicht kunnen zien. Dit was een duidelijk voorbeeld van de manier waarop dieren schadelijk kunnen zijn.

Dit was superboeiend! Dank u wel, papa Jozefien! 



























WOENSDAG

Toetsen, toetsen, toetsen... 🥸

(en een uurtje bij Anneloor en Katrien)


DONDERDAG

Na het maken van onze toetsen hebben we nog even genoten met een boek in het zonnetje. We moeten de zonnestralen grijpen wanneer het kan!




















VRIJDAG

Het kleutervoorleesmomentje:



Op vrijdag zijn we naar de tentoonstelling van de kunstacademie in de Link geweest. Het vierde leerjaar, vijfde en zesde leerjaar ging met de fiets. Voor het eerste, tweede en derde leerjaar stond de bus klaar.




















PRETTIG WEEKEND!!!


VOLGENDE WEEK

Maandag: 

Franse les met Coraline

toets natuur

turnen

laatste les met Julie over de executieve functies

Dinsdag

Fietsparcours

laatste bezoek van Boudewijn



Reacties

Populaire posts van deze blog

Japan week II (18-22 september)

Eerste schooldag!

Project 'Lichaam & Gezondheid'